We kunnen ervan uitgaan dat eigenlijk iedereen wel van eten houdt. We houden zeker niet allemaal van hetzelfde soort eten en we hebben er ook niet allemaal een passie voor, maar we hebben allemaal wel eens zin in een verrukkelijke maaltijd. Toch zijn er mensen die dagdagelijks meer aandacht aan eten besteden dan anderen. Sommige mensen eten wat ze in de kast hebben liggen en anderen spenderen best wat tijd aan het plannen en bereiden van de perfecte maaltijd. Als jij tot de laatste groep behoort en je voelt dat je echt een passie voor eten hebt, is het voor jou misschien een leuk idee om deze passie met de wereld te delen.
Dit kun je door een foodblogger te worden!
Er zijn verschillende soorten foodbloggers. De ene foodblogger schrijft voornamelijk over eigen recepten, de andere over gerechten die hij of zij op restaurant heeft gegeten. Daarnaast zijn er ook bloggers die voornamelijk schrijven over eten en gezondheid. Ze delen bijvoorbeeld recepten voor glutenvrije, veganistische taart, koekjes die je niet hoeft te bakken of gezonde voedingssupplementen die je zelf ook aan je recepten kunt toevoegen. Zoals je kunt zien, zitten er eigenlijk niet echt regels verbonden aan foodbloggen. Zolang je posts over eten gaan, ben je vrijwel altijd goed bezig.
Het eerste wat je nodig hebt om te beginnen met foodbloggen, is een blog. Denk aan een domeinnaam die goed bij je past en goed omschrijft waarover je wilt schrijven. Het is dus goed om ongeveer te weten waar je posts over zullen gaan. Daarnaast moet je kiezen voor een domeinnaam die kort maar krachtig, makkelijk te onthouden en makkelijk te spellen is. Zo zullen jouw lezers weinig moeite hebben met het opzoeken van je blog.
Als je dit hebt gedaan, en als je hebt gekozen voor een mooi design voor je blog, kun je gaan werken aan je posts. Schrijf duidelijk, met korte zinnen en gebruik weinig moeilijke woorden. Dit is namelijk het fijnst om te lezen. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je genoeg beeldmateriaal aan je posts toevoegt. Je publiek reageert namelijk goed op foto’s en eventueel zelfs video’s (mocht je tijd hebben om deze zelf in elkaar te zetten). Als je recepten wilt delen, maak dan een foto van het eindproduct. Als je recensies schrijft, zoek naar foto’s van het in- en exterieur van het restaurant en maak een foto van de maaltijd die je hebt gegeten. Goede foto’s zorgen ervoor dat jouw lezers terug blijven komen.
Foodbloggen is dus een leuke, spannende manier om jouw passie voor eten met de wereld te delen. Als je eraan begint, is het ook een leuk idee om andere foodbloggers op te zoeken en met ze in gesprek te gaan. Bouw een vriendengroep op en zoek mensen die je blijven motiveren om jouw blog vast te houden en niet op te geven!